Plan-It Commander is bedoeld om drie essentiële levensvaardigheden te verbeteren

 
time-management-labirith.png

Tijdmanagement

Kinderen met ADHD hebben vaak moeite om hun huiswerk op tijd af te krijgen. In de labyrint missies oefent uw kind tijdmanagement vaardigheden. Uw kind wordt gevraagd de tijd in te schatten die nodig zal zijn om een missie uit te voeren. Hoe beter het vervolgens lukt om de missie in die geschatte tijd uit te voeren, hoe meer punten uw kind krijgt. Ouders en leraren geven aan dat kinderen na deze oefening dezelfde techniek gebruiken om regelmatig op een horloge te kijken tijdens schoolwerk en in het dagelijks leven.

 
sewer-planning-organisation.png

Geheugen en plannen

Problemen met het onthouden en plannen van taken worden vaak ervaren door kinderen met ADHD. In Plan-It Commander hebben kinderen de taak om ICO de robot te sturen door zijn bewegingen van tevoren te programmeren. Tijdens deze missie moeten spelers hun visuele en ruimtelijke geheugenvaardigheden inzetten en toepassen om de missie met succes af te ronden. Op deze manier oefenen en ontwikkelen spelers hun planningsvaardigheden, terwijl ze plezier hebben!

 
community.png

Sociale Vaardigheden

Een gebrek aan geduld maakt de interactie met andere mensen vaak moeilijk voor kinderen met ADHD. In de Space Club Community en Space-Travel Trainer levels leren de kinderen om rekening te houden met anderen en om samen te werken om de missies succesvol af te ronden. Ze leren ook positieve communicatietechnieken door middel van gestandaardiseerde berichten die veilig en vriendelijk zijn. Het oefenen van deze vaardigheden is essentieel in het samenwerken met anderen.