Een spannende ruimtemissie voor kinderen met ADHD om essentiële levensvaardigheden te ontwikkelen.

een computerspel om tijdmanagement, sociale vaardigheden en werkgeheugen te verbeteren

Plan-It%2BCommander%2BMom%2526Kid

Over het spel.

Plan-It Commander is een meeslepend computer spel waarin jongens en meisjes de rol van een ruimte kapitein spelen, op zoek naar zeldzame mineralen door het universum. Spelers worden op verschillende missies gestuurd door een mentor die de speler stuurt, feedback geeft, en het hele spel door ondersteunt. Elke missie heeft zijn eigen avontuurlijke verhaallijn en leerdoelen, die allemaal ontworpen zijn en bewezen effectief zijn, voor het verbeteren van gedragsstrategieën zoals tijdmanagement, kortetermijngeheugen en sociaal gedrag.

Bestel het spel

 

Effectiviteit bewezen door toonaangevende wetenschappers.

Dit spel was onderdeel van een wetenschappelijke studie naar het effect van serious games op de verbeteringen in gedrag van kinderen met ADHD.

Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat dit ruimtevaartspel, specifiek ontworpen met de laatste psychologische expertise op het gebied van ADHD, heel effectief blijkt in de ontwikkeling van deze kinderen.

Gecontroleerde gerandomiseerde studie

 

Echte blijvende levensverbeteringen.

 
 

Ouders en leraren bevestigen: kinderen leren de vaardigheden tijdens het spelen, en passen deze toe in het dagelijks leven.

 

Onderzoek wijst uit dat kinderen de vaardigheden tot 10 weken na het spelen nog steeds gebruiken.

 
 

Wetenschappelijk getest door:

 
Coventry University.png
 

 

Waarom Plan-It Commander werkt.

banner.png
 

Psychologie

Het leren van vaardigheden tijdens het spel gebeurd via de nieuwste wetenschappelijke inzichten in gedragsverandering en leren van kinderen.


Echte gedragsverandering

Terwijl kinderen het spel spelen trainen ze vaardigheden met gebruik van bewezen gedragsveranderende methodes en therapeutische procedures zoals: bevestiging, onmiddelijke prestatie terugkoppeling van een mentor, doelen stellen via missies, sociale support, en vergelijking.


Spelen

Ouders van kinderen met ADHD weten dat hun kinderen vaak minder problemen hebben met concentratie en betrokkenheid tijdens het spelen van digitale spellen. Daarom is het gebruik van digitale spellen en hun psychologische elementen perfect voor het aanleren van nieuwe vaardigheden die vaak moeilijker zijn voor kinderen met ADHD.

 
 

Plan-It Commander is bedoeld om drie essentiële levensvaardigheden te verbeteren

 
PIC_time_management.jpg

Tijdmanagement

Kinderen met ADHD hebben vaak moeite om hun huiswerk op tijd af te krijgen. In de labyrint missies oefent uw kind tijdmanagement vaardigheden. Uw kind wordt gevraagd de tijd in te schatten die nodig zal zijn om een missie uit te voeren. Hoe beter het vervolgens lukt om de missie in die geschatte tijd uit te voeren, hoe meer punten uw kind krijgt. Ouders en leraren geven aan dat kinderen na deze oefening dezelfde techniek gebruiken om regelmatig op een horloge te kijken tijdens schoolwerk en in het dagelijks leven.

 
sewer-planning-organisation.png

Geheugen en plannen

Problemen met het onthouden en plannen van taken worden vaak ervaren door kinderen met ADHD. In Plan-It Commander hebben kinderen de taak om ICO de robot te sturen door zijn bewegingen van tevoren te programmeren. Tijdens deze missie moeten spelers hun visuele en ruimtelijke geheugenvaardigheden inzetten en toepassen om de missie met succes af te ronden. Op deze manier oefenen en ontwikkelen spelers hun planningsvaardigheden, terwijl ze plezier hebben!

 
community.png

Sociale Vaardigheden

Een gebrek aan geduld maakt de interactie met andere mensen vaak moeilijk voor kinderen met ADHD. In de Space Club Community en Space-Travel Trainer levels leren de kinderen om rekening te houden met anderen en om samen te werken om de missies succesvol af te ronden. Ze leren ook positieve communicatietechnieken door middel van gestandaardiseerde berichten die veilig en vriendelijk zijn. Het oefenen van deze vaardigheden is essentieel in het samenwerken met anderen.

De organisaties achter Plan-It Commander

Gepassioneerde mensen met diverse achtergronden kwamen samen met één doel: het wereldwijd verbeteren van de levens van kinderen met ADHD. Het team bestaat uit toponderzoekers van onderzoeksinstituten en universiteiten, serious game ontwikkelaars van wereldklasse en ondernemers op een missie.

 
 
HBV.png

Heartbeat Ventures brengt gezondheids- en duurzaamheidsoplossingen naar meer mensen via online kanalen.

 
 
LogoRanj-700x700.png

&Ranj zijn ontwikkelaars van serious games voor gedragsverandering.

 
 
logo-2.png

Yulius Academie doet onderzoek en innovatie voor het verbeteren van geestelijke gezondheidzorg.